Η ντροπή του πολιτικού συστήματος. Για αυτό πρέπει ο λαός να το αλλάξει! Μπροστά η Νέα Γενιά!


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Πρόσφατα η παγκόσμια δημοσκοπική εταιρεία Nielsen, σε έρευνα που διεξήγαγε σε 64 χώρες παγκοσμίως, για να διαπιστώσει την καταναλωτική συμπεριφορά, την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία των πολιτών στα κράτη τους, η Ελλάδα κατέγραψε θλιβερές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα παραμένει, για συνεχή φορά, η πλέον απαισιόδοξη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως, στις 64 χώρες που έγινε η έρευνα!

Και μετά σου λένε ότι ο Έλληνας δεν χαμογελάει . Αλλά που να βρει το κουράγιο και πως να χαμογελάσει όταν  έχει πέσει γύρω του μαυρίλα και καταχνιά, έστω και αν ζει σε μια ευλογημένη χώρα κάτω από  έναν καταγάλανο ουρανό, που δεν μπορεί όμως να τον δει από τις στενοχώριες που του έχει δημιουργήσει πρωτίστως το βάρβαρο κράτος που ζει;
Αυτή η συνολική κατάρρευση και ο διεθνής διασυρμός  που φέρνουν στην επιφάνεια  τέτοιες έρευνες, είναι το αποτέλεσμα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, που εκτός  από μια καλή περίοδο που έζησαν οι Έλληνες,  τα περισσότερα χρόνια και ειδικά αυτά τα μνημονιακά,  συσσώρευσαν όλα όσα η έρευνα της  Nielsen ανέδειξε.
Σήμερα το κατάντημα της χώρας δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, αυτό που για χρόνια κυβερνάει ή πολιτεύεται στη χώρα και για ένα λόγο παραπάνω. Δεν διασφάλισε τα εθνικά θέματα και συμφέροντα της πατρίδας μας, ώστε σήμερα η πατρίδα μας να απειλείται ακόμη και για τη βιωσιμότητά της.
Το κακό το ζει κάθε ημέρα η χώρα μας, το κάθε σπίτι, με τη νέα γενιά να μη γνωρίζει που να ακουμπήσει, αφού δεν υπάρχει  όραμα.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην πύλη των μεταβολών που δέχεται το παγκόσμιο σύστημα και οι Έλληνες θα ζήσουν τις εξελίξεις που έρχονται. Το θέμα λοιπόν είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν, όταν το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, έχει χάσει κάθε ιδιαίτερο βάρος που θα μπορούσε να έχει, δεν παρουσιάζει την πρέπουσα  ενότητα και η εθνική ομοψυχία που είναι αναγκαία στις καταστάσεις αυτές, δεν βρίσκεται στα καλλίτερα της. Συμπερασματικά το πολιτικό σύστημα είναι γερασμένο και δεν έχει τις απαιτούμενες εφεδρείες.
Σε μια τέτοια κατάσταση τη λύση θα τη δώσουν νομοτελειακά νέες πολιτικές δυνάμεις, άφθαρτες, με νέες ηγεσίες και με όραμα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν πρωτίστως τη νεολαία και να ανυψώσουν το ηθικό των Ελλήνων,  να του βγάλουν από μέσα του το φόβο, που σήμερα έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός του πολίτη.
Τα πάντα , όσο άσχημα και αν έχουν πάει, μπορούν να αλλάξουν, αρκεί ο λαός να ενεργοποιηθεί και να αναδείξει τις πολιτικές δυνάμεις και τις ηγεσίες που χρειάζονται για την επανεκκίνηση  της πατρίδας μας, για να σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός και ο κατήφορος.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Η ντροπή του πολιτικού συστήματος. Για αυτό πρέπει ο λαός να το αλλάξει! Μπροστά η Νέα Γενιά! Η ντροπή του πολιτικού συστήματος. Για αυτό πρέπει ο λαός να το αλλάξει! Μπροστά η Νέα Γενιά! Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Απριλίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.