Απαράδεκτη η κατάσταση με τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο, Ας τα πούμε όλα με το όνομά τους.

Του Δημήτρη Κυπριώτη 
Απαράδεκτη πέρα για πέρα είναι η κατάσταση της πλήρους αφωνίας και ενημέρωσης που έχει πέσει από την Κυβέρνηση και της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, στην στρατιωτική ηγεσία, για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους, στην περιοχή Μαράσια πλησίον του χωριού Καστανιές στο Έβρο
.Απαράδεκτη από όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς. Από την εικόνα του διασυρμού για τις ΕΔ μας, που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, όταν  δείχνουν τον τρόπο της μεταφοράς των δύο στρατιωτικών μας, αξιωματικού και υπαξιωματικού,  που φέρουν  μάλιστα στολή και διακριτικά; Από το γεγονός ότι οι Τούρκοι φέρονται με τον απαράδεκτο αυτόν τρόπο σε στρατιωτικούς που υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στην ίδια συμμαχία του ΝΑΤΟ;
Βέβαια εύκολα θα μας πουν ότι: Εδώ η Τουρκία δεν σέβεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σέβεται κανένα κανόνα Διεθνούς Δικαίου, δεν σέβεται  και πολτοποιεί ανθρώπινα δικαιώματα, θα σεβαστεί δύο νεαρά παιδιά με τη στολή παραλλαγής τους και τα στρατιωτικά διακριτικά τους και τον οπλισμό του; Ψιλά γράμματα.
Το πρόβλημα λοιπόν και το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι απολίτιστοι και βάρβαροι εκπρόσωποι των τουρκικών αρχών που εκπροσωπούν στην τελική ένα φασίστα δικτάτορα, όσο και αν η Δύση θέλει να τον εξωραΐζει με εκλεγμένο ηγέτη, αλλά το τι κάνει η ελληνική πλευρά. Τι κάνει η κυβέρνηση της Ελλάδας και τι κάνει η στρατιωτική ηγεσία.
Τα ερωτηματικά είναι μεγάλα που δημιουργούνται από την υπόθεση αυτή, όπως και οι ανησυχίες της κοινής γνώμης είναι πολύ μεγάλες, σε συνδυασμό δε με την κατάσταση της οργής που επικρατεί στα στελέχη των ΕΔ από τους χειρισμούς που γίνονται, αλλά και από την εικόνα που εκπέμπεται και είναι πολύ ανησυχητική.
Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη πιο πολύ, όταν δεν ακούγεται το παραμικρό από κυβέρνηση και ηγεσία ΕΔ για την υπόθεση, όπως εισαγωγικά σημειώσαμε, ώστε να σταματήσουν τα δικαιολογημένα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και η ανησυχία που διακατέχει τον κόσμο για τις δυνατότητες των ΕΔ, αφού σε αλλεπάλληλες περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό, δεν έχουν ανταποκριθεί όπως πραγματικά αξίζουν και όπως θέλει ο ελληνικός λαός.
Άραγε γιατί υπάρχουν τα γραφεία τύπου των Γενικών Επιτελείων; Ποιον ενημερώνουν; Φυσικά τη διεύθυνση ενημέρωσης και το γραφείο τύπου του Υπουργείου. Αυτό είναι αντιληπτό. Τους στρατιωτικούς συντάκτες τους ενημερώνουν; Προφανώς και όχι,  διαφορετικά οι ανταποκρίσεις θα υπήρχαν. Αυτό ποιος το απαγορεύει; Προφανώς ο υπουργός. Μα αν κάτι απαγορεύεται κάποιος θα πρέπει να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Το φαινόμενο όμως αυτό σε κανένα μέλος κράτος του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει, εκτός από την Τουρκία!! Κατάσταση ενημέρωσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
Το κυριότερο όμως που συμβαίνει με το επεισόδιο, που δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά στοιχειωδώς το σημειώσαμε στη ραδιοφωνική εκπομπή της 2 Μαρτίου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο e roi, είναι αυτό που προκύπτει από τον τρόπο ενέργειας των Τούρκων και στην έκταση που ενδεχομένως θέλουν να δώσουν στο επεισόδιο. Αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις επόμενες ημέρες. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για ένα νέο γκριζάρισμα, στη στεριά πλέον, στην περιοχή κατά μήκος της Ελληνοτουρκικής μεθορίου!!
Και φυσικά υπάρχουν και άλλα περίεργα και σοβαρά ερωτήματα, για τα οποία θα έπρεπε και η στρατιωτική ηγεσία να τοποθετηθεί. Και για αυτό ρωτάμε; Πως αξιολογήθηκε από το ΓΕΕΘΑ το επεισόδιο; Τι αξιολόγηση και ποια ερμηνεία δόθηκε; Γιατί άραγε δεν επιλύθηκε όπως και τόσα άλλα στο παρελθόν μεταξύ των εκεί διοικήσεων; Πως και γιατί ανέβηκε το θερμόμετρο τόσο ψηλά ώστε να γίνει ενημέρωση και να ζητηθεί η επέμβαση  της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ;
Όλα αυτά μας οδηγούν τη σκέψη αλλού. Και αν τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες δεν υπάρξει λύση, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ευρύτερες επιπτώσεις και η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμη πιο σοβαρά.
Φτάνουν οι ερασιτεχνισμοί, φτάνει η επίδειξη δήθεν ψυχραιμίας και κοιτάξτε, τουλάχιστον η στρατιωτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος που επιβάλλουν οι καταστάσεις. Μην αφήνετε κκ Αρχηγοί να σας βουλιάξουν και να σας πάρουν μαζί τους. Πάρτε θέση ξεκάθαρη μπροστά στον ελληνικό λαό. Αυτός  είναι ο κριτής και το στήριγμα όλων.
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Απαράδεκτη η κατάσταση με τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο, Ας τα πούμε όλα με το όνομά τους. Απαράδεκτη η κατάσταση με τους συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο, Ας τα πούμε όλα με το όνομά τους. Reviewed by Unknown on Σάββατο, Μαρτίου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.