Ανησυχητικές ενδείξεις σχεδίων εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδας

Της Ελένης Γούλα


Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο παραπάνω χάρτης που απεικονίζει τον διαμελισμό της Ελλάδας σε διεθνείς ζώνες (με βάση τα σχέδια της Νέας Τάξης), σε συνδυασμό με επιστολή (προς τους βουλευτές) που απέστειλε ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης (πανεπιστημιακός), στηριζόμενος σε έμπιστες πληροφορίες που του αποκάλυψε ομογενής εκ των ΗΠΑ, ο κ. Στυλιανούδης, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. 

Δηλαδή, υψηλόβαθμο στέλεχος των ΗΠΑ αποκαλύπτει έμπιστες πληροφορίες για τα σχέδια των ΗΠΑ στο Αιγαίο, σε ομογενή, ο οποίος ενημερώνει με τη σειρά του Έλληνα πανεπιστημιακό, ο οποίος στέλνει σχετική ενημερωτική επιστολή προς του βουλευτές, η οποία διαδίδεται και στο διαδίκτυο.
Ένα μοντέλο, "πήγες κι είπες κι έλεγες πως πήγα κι είπα κι έλεγα" κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μειώνοντας τη σοβαρότητα της είδησης που επιχειρεί να περάσει, παρουσιάζοντάς την περισσότερο ως κατάσταση συνωμοσιολογίας. Το γεγονός του απίθανου σεναρίου διαρροής των πληροφοριών (υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ αποκάλυψε κρατικά μυστικά !) καθιστά τα ανησυχητικά σενάρια που παρουσιάζει η είδηση όχι μόνο μη πιστευτά, αλλά και εξωπραγματικά για τον μέσο αναγνώστη, που θα τείνει αντανακλαστικά να τα προσπεράσει και να τα απορρίψει.

Αυτό έχει ήδη καταγραφεί στο ασυνείδητο, κι ο μέσος αναγνώστης θα απορρίψει ως μη αληθή κι οποιαδήποτε άλλη φωνή με πειστικό και τεκμηριωμένο λόγο του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα θέματα αυτά.  Η άμεση, αντανακλαστική αντίδραση θα είναι "σαχλαμάρες, αυτά δεν ισχύουν" και εφησυχασμένος θα  παραμείνει εγκλωβισμένος στην παθητική του αδράνεια. 
Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι ο χάρτης (όπως και οι διαρρέουσες πληροφορίες, άσχετα από την εγκυρότητα της πηγής διαρροής τους) ταιριάζουν σε πολλά σημεία με τις τρέχουσες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, που βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά και με τις δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων της Ελλάδας, παραπέμποντας πράγματι σε σχέδια εδαφικού διαμελισμού της χώρας μας. 
 Βλέπουμε λοιπόν  ότι:

α) Σχεδιάζεται στον βορρά η δημιουργία  σκοπιανού («μακεδονικού») κρατιδίου που θα φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη, για να εξυπηρετηθούν τα νατοϊκά στρατεύματα (όπως λέει η επιστολή)
Η κυβέρνηση, άσχετα από τις διαμαρτυρίες του κόσμου & τα ογκώδη συλλαλητήρια, είναι τελικά αποφασισμένη να δώσει το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, τη στιγμή που η Βουλγαρία βάζει βέτο. Εκτός αυτού φαίνεται πως έχει αποδεχτεί τη δημιουργία ενός "Μακεδονικού Κράτους" που από τα Σκόπια θα εκτείνεται ως το Αιγαίο όταν κυβερνητικοί εκπρόσωποι δηλώνουν συνδιαχείριση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τα Σκόπια.
β) Άλλο κρατίδιο είναι η Θράκη που ή θα είναι αυτόνομο και η Τουρκία θα έχει συνδιαχείριση ή (όπως λέει η επιστολή) θα δοθεί στον Ερντογάν.
Εξάλλου ακούσαμε ότι η ελληνική Θράκη - που πλέον αποκαλείται Δυτική - είναι γέφυρα (όχι έδαφος της ελληνικής επικράτειας) μεταξύ Τουρκίας & Ελλάδας, όπως εξάλλου και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της που βαφτίστηκε «τουρκικός», και είδαμε ότι, στο όνομα δήθεν της Σ. Λωζάνης, ικανοποιήθηκαν όλες οι τουρκικές απαιτήσεις στο θέμα του μουφτή, χωρίς όμως η εν λόγω συνθήκη να προβλέπει ανάλογες ρυθμίσεις.
γ) Το μισό ανατολικό Αιγαίο σχεδιάζεται να δοθεί στην Τουρκία, για να γίνουν (όπως λέει η επιστολή) μαζί με Μυτιλήνη και Σύρο (προβληματίζει η αναφορά της Σύρου, που δεν αντιμετωπίζει μεταναστευτικό πρόβλημα, κι αναρωτιόμαστε μήπως ο ομογενής εξ Αμερικής εννοεί τη Σάμο) αποθήκη μουσουλμάνων μεταναστών υπό τον έλεγχο του Ερντογάν.
Τα μεγάλα νησιά του Α. Αιγαίο εξάλλου εδώ και 3 χρόνια έχουν γίνει αποθήκες ανθρωπίνων ψυχών και οι μεταναστευτικές ροές, που ελέγχει αποκλειστικά η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει - όπως προέβλεπε η περιβόητη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας από τον Μάρτη του 2016- αλλά συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα η άμυνα των ακριτικών νησιών έχει αποδυναμωθεί καθώς έχουν παραχωρηθεί στρατόπεδα & χώροι του στρατού για την διαμονή ή κράτηση των μεταναστών (τα γνωστά hotspot). Τέλος, κανείς δεν μπορεί ν΄αμφισβητήσει ότι μεταμφιεσμένοι ως μετανάστες βρίσκονται στα νησιά Τούρκοι πράκτορες και στρατιώτες, περιμένοντας το σύνθημα για να δράσουν. Μάλιστα, η παρουσία Τούρκων πρακτόρων στα νησιά έχει και την έγκριση της ελληνική κυβέρνησης από τον Μάρτη του 2016, όταν επέτρεψε τη δράση Τούρκων αξιωματικών που θα επόπτευαν υποτίθεται τις επαναπροωθήσεις, που όμως δεν έχουν προχωρήσει.
δ) Η Κρήτη σχεδιάζεται να γίνει μια ακόμη  διεθνή περιοχή (ή αυτόνομη).
Όπως και ο κ. Καμμένος έχει με περηφάνεια δηλώσει η Κρήτη έχει μετατραπεί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο, το οποίο, όμως, ελέγχουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθώς όλο το νησί μετατρέπεται σε μια τεράστια στρατιωτική βάση, που διαθέτει και πυρηνικά, τα οποία, όπως κάποιοι καυχώνται, μπορούν να φτάσουν ως το Ιράν και τη Ρωσία.
ε) Το μισό Ιόνιο σχεδιάζεται ν΄αποτελέσει χωριστή, διεθνή ζώνη.
Εξάλλου, πολύ πρόσφατα είδαμε τον κ. Κοτζιά απλόχερα και γενναιόδωρα να παραχωρεί στην Αλβανία δύο θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου. Να μην ξεχάσουμε, επίσης, την πρόσφατη δήλωση του κ. Κοτζιά, ο οποίος φαίνεται ότι πρωτοτυπεί και πρωτοπορεί στην παραγωγή Διεθνούς Δικαίου, καθώς προτείνει τη δημιουργία  διεθνούς ζώνης μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών (Ελλάδας - Αλβανίας). Προφανώς ο χάρτης αποτυπώνει αυτή τη ζώνη, ίσως κάπως μεγαλύτερη από αυτό που φαντάζεται ή προσπαθεί να παρουσιάσει ο κ. Κοτζιάς.
Με βάση τα παραπάνω, μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τα αιτήματα της αλβανικής κυβέρνησης περί ακυρώσεως του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914- που προέβλεπε αυτόνομη Β. Ήπειρο (ελληνικού πληθυσμού) κι είναι ακόμη (ή ήταν μέχρι τώρα) σε ισχύ.
Από τις 17 Μαϊου του 1914, οπότε υπογράφηκε  το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, η Βόρειος Ήπειρος θεωρείται μια αυτόνομη περιοχή των Βαλκανίων εντός του Αλβανικού κράτους.
Τα ταραγμένα χρόνια που μεσολάβησαν δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του πρωτοκόλλου, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναιρεθεί ή ακυρωθεί από καμιά διεθνή συμφωνία.   Προϊούσης της μικρασιατικής εκστρατείας, το 1921 η συνδιάσκεψη των Παρισίων επαναφέρει τα σύνορα όπως τα είχε καθορίσει το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας του 1913, (το οποίο όριζε τη σύσταση του Αλβανικού κράτους), και αγνοήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης που δικαίωνε τις αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών και το δίκαιο αίτημά τους για αυτονομία.

Ο νικηφόρος ελληνικός στρατός το 1940 πολεμώντας εναντίον του ιταλικού φασισμού απελευθέρωσε τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου. Όμως, με το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, το αυτονόητο  αίτημα της Ελλάδας για απόδοση της Βορείου Ηπείρου αγνοήθηκε από τους συμμάχους μας, καθώς πλέον δεν το επέτρεπαν οι παγκόσμιοι συσχετισμοί δυνάμεων. Η Αλβανία είχε επικυρωθεί στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι η Βόρειος Ήπειρος, παρότι επιθυμούσε την ένωσή της με την Ελλάδα, σιωπηρά πέρασε στην επικράτεια της Αλβανίας, η οποία αναγνώρισε την ελληνική μειονότητα των βορειοηπειρωτών και δεσμεύτηκε στη Διεθνή Κοινότητα να τη σεβαστεί και να την προστατέψει.

Οι υποχρεώσεις της γείτονος έναντι της μειονότητας έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τις ιδιοκτησίες, το θρήσκευμα και την γλώσσα, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που όμως δεν τηρήθηκαν πάντοτε και σε όλες τις περιπτώσεις ως ενδείκνυται. Τώρα, τα ιστορικά αυτά δεδομένα είναι μάλλον παρωχημένα για την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, που διακαώς διατείνεται πως επιθυμεί την ειρήνη στην περιοχή.
Στ) Η Ήπειρος σχεδιάζεται να ενσωματωθεί  στην Αλβανία.
 Η Αλβανική κυβέρνηση με το πρόσχημα των Τσάμηδων διατείνεται ότι η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα. Δεν έχουμε ακόμη εν γνώσει καμιά σχετική δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης επ’ αυτού, αλλά δεν θα μας εκπλήξει αν τελικά αποδεχτούν κι αυτό.

Απ’ την άλλη, καμία αντίδραση δεν επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειες των αλβανικών κυβερνήσεων - συμπεριλαμβανομένης πρόσφατα και της τωρινής- να εξαλείψουν κάθε πολιτισμικό στοιχείο του ελληνισμού στην περιοχή, κατεδαφίζοντας ακόμη και τις ιδιοκτησίες τους.
Οι πρόσφατες κατεδαφίσεις κτηρίων στην περιοχή της Χειμάρρας, στο όνομα της ανάπλασης και της ανάπτυξης, κρύβουν από πίσω σκοτεινά και ύπουλα σχέδια εποικισμού και αναγκαστικής φυγής του Ελληνικού στοιχείου από την Βόρειο Ήπειρο. Ήδη από το 1946 το καθεστώς Χότζα ανακάλεσε την αναγνώριση ελληνικής μειονότητας στην περιοχή της Χειμάρρας, παρότι την αποδεχόταν για άλλες περιοχές της Αλβανίας  Για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους αυτής της περιοχής δεν αναγνωρίζονταν δικαιώματα στην  εκπαίδευση, το θρήσκευμα και την γλώσσα, καταστρατηγώντας τις  διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Από το περασμένο Φθινόπωρο, όχι μόνο συντελείται, για μια ακόμη φορά, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας τους, αλλά κυρίως επιχειρείται η εξαφάνιση ακόμη και του υλικού πολιτισμικού τους αποτυπώματος, της αρχιτεκτονικής τους. Επιχειρείται να εξαφανισθεί κάθε αποτύπωμα που θα παραπέμπει στο ιστορικό δικαίωμα των ελληνικής καταγωγής κατοίκων στην περιοχή αυτή.
.Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, προωθώντας για άλλη μια φορά τον Αλβανικό Εθνικισμό, γκρεμίζει εκκλησίες και οικίες, που ανήκουν σε Έλληνες από τα πατρογονικά τους, και τις χαρακτηρίζει αυθαίρετες αρνούμενη πεισματικά, εδώ και πολλά χρόνια, να δώσει στους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Χειμάρρας τίτλους ιδιοκτησίας. Αυτό φυσικά γίνεται με προμετωπίδα ένα σχέδιο ανάπλασης και ανάπτυξης της Χειμάρρας, για το οποίο είναι γνώστης η φερόμενη  Ελληνική κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο.
Ουσιαστικά είναι ένα σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνικού στοιχείου και της ορθόδοξης Εκκλησίας . Είναι ένα ύπουλο σχέδιο εθνοκάθαρσης που προβλέπει την δήμευση και την υφαρπαγή πάνω από 3.000 στρέμματα από τους Έλληνες της Χειμάρρας προς τους <<στρατηγικούς επενδυτές>> που έχει επιλέξει η Αλβανική κυβέρνηση. <<Στρατηγικοί επενδυτές>> που  έχουν κάνει την Αλβανία πρώτη χώρα στην παραγωγή κάνναβης σε όλη την Ε.Ε. και έχουν οδηγήσει μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη στην δικαιοσύνη για εμπλοκή τους σε εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
ζ) Και ό,τι απομένει, σύμφωνα με τον χάρτη, αντιστοιχεί στην Ελλάδα του 1880, και φαίνεται ότι προορίζεται για αμερικανικό προτεκτοράτο!!!! Δηλαδή επανερχόμαστε στα δεδομένα του ελλαδικού προτεκτοράτου του 19ου αι.!
Η επιστολή Μπίλλη αναφέρει ότι για να γίνουν αυτά "θα δημιουργηθεί στημένο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους και θα κατέβουν δήθεν οι Αμερικανοί από τη βάση τους, δήθεν ως διαιτητές για τα μάτια του κόσμου, για επίτευξη των ανωτέρω".
Εννοεί, άραγε, το επεισόδιο στα Ίμια, το οποίο, όπως όλα δείχνουν ήταν πράγματι στημένο;
Διακινούνται πληροφορίες (Καθημερινή) ότι το επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε εντολή στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού να μετακινηθεί αρχικά το πλοίο " Φούρνοι" από την Καλόλιμνο στα Ίμια, το οποίο ενεπλάκη σε εικονική ναυμαχία με τα τουρκικά πλοία που ήταν εκεί, και στη συνέχεια το Λιμεναρχείο έδωσε εντολή να πάει στην περιοχή και η μεγαλύτερη ακταιωρός "Γαύδος", στο οποίο τελικά επικέντρωσαν την προσοχή τους οι Τούρκοι και πέτυχαν διεμβολισμό του στο πίσω αριστερό μέρος, ώστε να απομακρυνθεί από την περιοχή, που παρέμεινε στην επικυριαρχία των Τούρκων.
Αμέσως μετά το επεισόδιο, αναφέρεται ότι αποκλιμακώθηκε η ένταση και από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού επικράτησε σιγή ιχθύος. Δεν υπάρχουν αναφορές ότι το "Γαύδος" κάλεσε βοήθεια κι αυτό προβληματίζει, όπως επίσης προβληματίζει το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να σταλούν άοπλα πλοία του λιμενικού (κι όχι του Πολεμικού Ναυτικού) εναντίον τουρκικών κανονιοφόρων, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι τα Ίμια από τον Γενάρη ήταν "τουρκικά", καθώς φυλάσσονταν αδιαλείπτως από τουρκικά πλοία και οι ψαράδες της Καλύμνου είχαν διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό εγγράφως για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ζητώντας την προστασία του Πολεμικού Ναυτικού.
Η χλιαρή στάση της κυβέρνησης που προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός (παραχώρησης τμήματος εθνικής κυριαρχίας) σε "ένταση" που οφείλεται στην προκλητικότητα των Τούρκων, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Κοτζιά ότι την επόμενη φορά θα αντιδράσουμε, καθώς τώρα δεν υπήρχε λόγος εφόσον καλέσαμε τον αμερικανικό παράγοντα να μεσολαβήσει και να ξεπεραστεί η "ένταση", παραπέμπουν στο στημένο του όλου σκηνικού.
Επίσης, (όπως αποκαλύπτει η επιστολή Μπίλλη), για την επίτευξη αυτών των σχεδίων πήγε ο εν Αθήναις αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, όπου ο Υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον Ερντογάν και τον Τούρκο Υπ. Εξωτερικών, για να διαπραγματευτεί με τους Τούρκους τα ανωτέρω σχέδια του αμερικανικού στρατού, που αφορούν τον αποκλεισμό της Ρωσίας, με αντάλλαγμα την επιστροφή της Τουρκίας στη Δύση.
Η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε 15-16 Φλεβάρη, όπως πληροφορούμαστε από άλλες πηγές, ήταν άκρως εμπιστευτική και κεκλεισμένων των θυρών (μεταξύ μόνο των Τίλερσον, Ερντογάν και Τσαβούσογλου), και κύριο θέμα της είχε τα ενεργειακά σχέδια των ¨ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Κατανοούμε, λοιπόν, πως είναι άκρως σημαντική και ό,τι συμφωνήθηκε σε αυτή την συνάντηση θα κρίνει τις επερχόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και τη μελλοντική στάση της Ρωσίας.
Τα αμερικανικά ενεργειακά σχέδια όμως δεν στηρίζονται μόνο στην Τουρκία για να προωθήσουν και να εφαρμόσουν την αναθεώρηση συνόρων στην περιοχή των Νοτίων Βαλκανίων. Απαραίτητα όργανα της αναθεωρητικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή είναι εκτός από την Τουρκία του Ερντογάν με τις νέο-οθωμανικές επιδιώξεις της, το υβριδικό κρατίδιο των Σκοπίων, που προέκυψε από τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, κι ελεγχόμενο από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ προωθεί τα επεκτατικά τους σχέδια, κι ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός και νεοεθνικισμός που ανατροφοδοτείται από τους ίδιους παράγοντες και για τις ίδιες σκοπιμότητες. Κι η Τουρκία βέβαια συνεργάζεται κι ενισχύει ποικιλοτρόπως τόσο τα Σκόπια όσο και την Αλβανία.
Πάντως το ότι βιώνουμε τον εδαφικό διαμελισμό της Ελλάδας δεν ήταν απαραίτητη και η επιστολή Μπίλλη για να το κατανοήσουμε. Είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα - κυβερνώτες κι αντιπολίτευση- κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους δηλώνοντας πλήρη υποτέλεια στα σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων κι έχοντας εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία -ακόμη και τη νομοθετική αρμοδιότητα της Βουλής- στους "Θεσμούς".
Ως συνέπεια της Κατοχής, μετά την οικονομική αφαίμαξη της Ελλάδας και την εκποίηση της δημόσιας κι ιδιωτικής περιουσίας της είναι αναμενόμενος ο εδαφικός διαμελισμός της, προκειμένου να δημιουργηθούν διαχειρίσιμα προτεκτοράτα των Αγορών, υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ , της ΕΕ, και του ΟΗΕ. Εξάλλου, το ίδιο σχέδιο εφαρμόστηκε και στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, μόνο που εκεί χρειάστηκαν και μερικοί βομβαρδισμοί!
Η πρωτοφανής γενοκτονία που εδώ και 8 χρόνια υφίσταται ο ελληνικός λαός βοηθάει τα σχέδια αυτά. Εξάλλου, όλοι μάς διαβεβαιώνουν πως το μεταναστευτικό θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, κι εκτός τούτου θα προσφέρει και αναλώσιμο, φτηνό εργατικό δυναμικό στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που σχεδιάζουν στη διαμελισμένη Ελλάδα. Έτσι, δεν θα υπάρχει πληθυσμός με ιστορικό δικαίωμα στον χώρο που κατοικεί ώστε να δημιουργεί προβλήματα στους επενδυτές κι εκμεταλλευτές αυτού του χώρου!
Το ερώτημα είναι αν εμείς, ως λαός, συναινούμε στα σχέδια αυτά που ετοιμάζουν εις βάρος μας!
 Γιατί, η παθητική επωδός της παραίτησης " δεν γίνεται τίποτα", δεν ταιριάζει στα μαθήματα αγώνων που μας κληροδότησαν οι προκάτοχοί μας: Το 1821 ο ελληνικός λαός εναντιώθηκε στην Ιερή Συμμαχία και στην Οθωμανική αυτοκρατορία κι ο αιματηρός αγώνας του κατέληξε, δυστυχώς, με την επιτυχή συμβολή των αγγλόφιλων και γαλλόφιλων υποτελών, που είχαν καταφέρει να διαχειρίζονται την εξουσία (Κωλλέτηδες, Μαυροκορδάτοι κλπ), σε εμφύλιο και στη δημιουργία ενός κράτους υπό κηδεμονία των Μ. Δυνάμεων. 
Το 1941 ο λαός μας εναντιώθηκε στη ναζιστική υπερδύναμη και κατάφερε με τις δικές του δυνάμεις ν' απελευθερωθεί και να επιβάλει Λαϊκή Κυριαρχία, αλλά τα συμφέροντα των συμμάχων μας τον έστρεψαν σε έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο, που επέτρεψε την υποτέλειά μας στην κυριαρχία του Δυτικού Στρατοπέδου και των ΗΠΑ.

Τώρα είναι η τρίτη ευκαιρία που έχει ο λαός μας για την διεκδίκηση της ανεξαρτησίας του κι η ιστορία μάς έχει διδάξει τι πρέπει ν΄αποφύγουμε: τους δοσίλογους και τον εμφύλιο.

Η Ελένη Γούλα είναι μέλος της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Σάμου και του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.
Ανησυχητικές ενδείξεις σχεδίων εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδας Ανησυχητικές ενδείξεις σχεδίων εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδας Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.