Ο Μάρδας ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος αναπλ. υπουργός εξωτερικών!

Του Γρηγόρη Νικολάου

Πριν μερικές μέρες διάβασα μια τοποθέτηση του αναπλ. Υπουργού εξωτερικών Δ. Μάρδα που πρότεινε η FYROM να ονομαστεί σε Δακία!!!

Εάν δεν αστειευόταν τότε, εκτός από αγεωγράφητος και ανιστόρητος είναι και επικίνδυνος. Κύριε Μάρδα, η Δακία ήταν το βασίλειο που περιελάμβανε όλη τη σημερινή Ρουμανία και μερικές περιοχές στη βόρεια Σερβία, τη βόρεια Βουλγαρία, τη νότια Ουκρανία, Ουγγαρία και όλη τη Μολδαβία. Συνεπώς καμία σχέση με τη FYROM.

Ιστορικά οι Δάκες ήταν βόρεια θρακικά φύλα, γνωστά στους Έλληνες και ως Γέτες, που μάλιστα από τον 1ο αι. π.Χ. μέχρι το 106 μ.Χ. σύστησαν Δακικό Βασίλειο. Το 106 κατελήφθη από τους Λατίνους κι έτσι, με την πάροδο των αιώνων, γεννήθηκε ένα νέο έθνος, η Ρουμανία. Ποτέ μα ποτέ δεν ενεπλάκησαν σε πόλεμο με τους Έλληνες, ούτε βεβαίως με τους Βυζαντινούς.

Τώρα Μάρδα μου που έμαθες λίγη γεωγραφία και λίγη ιστορία, μπορείς να ρωτήσεις εμάς τους Μακεδόνες ποιοι είναι οι βόρειοι Σλάβοι γείτονες μας. Είσαι κι εσύ Μακεδόνας, κατ’ όνομα βέβαια και όχι κατά συνείδηση καταγωγής, διαφορετικά θα γνώριζες ότι: Ο Πρόεδρος Τίτο της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το Σερβοκροατικό εθνικό στοιχείο απο Αθίγγανους, Αλβανούς, μουσουλμάνους και από άλλες τουρκικές και τουρκογενείς ανάμεικτες εθνότητες, μετάφερε έντεχνα τους πληθυσμούς αυτούς στα νότια της πόλης Νις της Σερβίας. Και σαν καλός νονός, τους είπε ότι είστε πλέον Μακεδόνες. Μέχρι τότε, όλη η περιοχή νότια του Νις μέχρι τη Γευγελή, ονομάζονταν Βαρντάρσκα λόγω του ποταμού Βαρντάρ (Αξιός). Για το λόγο αυτό, ανιστόρητε υπουργέ της πλάκας, μέχρι σήμερα στην περιοχή κατοικούν άνθρωποι που μιλούν σέρβικα, αλβανικά, τσιγγάνικα, τουρκικά και βλάχικα. Το ποσοστό δε των μουσουλμάνων είναι πολύ μεγάλο.

Όμως και για έναν ακόμη λόγο δεν θα μπορούσε να είναι η χώρα αυτή Δακία. Απλά, αγράμματε Μάρδα, τα σλαβικά φύλα κατέβηκαν στη Βαλκανική πολύ μεταγενέστερα, καταλαμβάνοντας εδάφη των Σκυθών, των Σαρματών και των Κελτών. Οι Δάκες είναι λοιπόν οι πρόγονοι των Ρουμάνων. Γι αυτ’ο και η ρουμανική βιομηχανία των αυτοκινήτων λέγεται Dacia (Δακία).

Αυτά όσον αφορά την τύφλα σου. Τώρα θα ήθελα να ξέρω εσύ ως "Μακεδόνας" ποιον προσδιορισμό θα επέλεγες για σένα; Νοτιομακεδόνας; Ελληνομακεδόνας; Μακεδόνας του Αξιού; Και άντε καλά εσύ μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς όπως θέλεις, εμένα όμως βρε υπουργίσκο που γεννήθηκα 15 χλμ. από την Αρχαία Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγαλέξανδρου, με ποιο δικαίωμα με ταυτίζεις με τους παραπάνω λαούς; Με ποιο δικαίωμα βάζεις περιορισμό στη γνήσια Μακεδονική μου καταγωγή; Θυμήσου καλά, για τον τόπο αυτό αγωνίστηκαν οι προπαππούδες μου στο βάλτο των Γιαννιτσών. Αν διάβασες την Πηνελόπη Δέλτα "Τα μυστικά του Βάλτου" θα δεις τους αγώνες για τη διατήρηση και συνέχιση του Μακεδονικού γενεαλογικού δένδρου, ως συνέχεια της μακραίωνης ιστορικής Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Αυτά βέβαια για σένα και για τους συγκυβερνώντες είναι λεπτομέρειες. Εδώ πουλήσατε την Ελλάδα, θα χαριστείτε τη Μακεδονία; Τουλάχιστον άλλαξε και το όνομα σου σε Μαρδόφσκυ ώστε να ξέρουμε καθαρά με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Ντροπή σας!

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!

Ο Γρηγόρης Νικολάου είναι Πρ. Επικεφαλής Παρατηρητών ΟΗΕ στην πρώην Γιουγκοσλαβία και μέλος του συντονιστικού της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Θερμαϊκού

Πηγή: https://epamthess.blogspot.gr/
Ο Μάρδας ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος αναπλ. υπουργός εξωτερικών! Ο Μάρδας ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος αναπλ. υπουργός εξωτερικών! Reviewed by Unknown on Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.