Αράδες

Για να πούμε και τίποτα δυσάρεστο, όταν δεν βγαίνει η αριστερά να τα βάλει τόσο αβανταδόρικα με τους καναλάρχες, το κενό θα το καλύψει -έστω κι εντελώς καιροσκοπικά κι υποκριτικά- ο Μιχαλολιάκος. Ο Μιχαλολιάκος έχει στο επίπεδο αυτό ένα μεγάλο προτέρημα: αδιαφορεί εκ των προτέρων τι θα του καταλογίσει ο κάθε Πρετεντέρης, ο κάθε Θεοδωράκης, ο κάθε μνημονιακός καθηγητής πανεπιστημίου, ο κάθε οργανικός διανοούμενος, αδιαφορεί αν θα τον πουν παλαβή ακροδεξιά ή βίαιο άκρο, δεν νιώθει πως έχει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης και νομιμότητας, επειδή αφενός ιδεολογικά η δημοκρατική νομιμότητα είναι εχθρός του και αφετέρου πρακτικά η ποινική νομιμότητα των τραμπούκων του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ενεργεί ή δεν ενεργεί η αστυνομία.

Για να πούμε και τίποτα αληθινό, ο Μαχάτμα Γκάντι ή -ας βάλουμε ένα λευκό καλύτερα, για να του στερήσουμε και το ρατσιστικό πάτημα- ο Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ να πάρει συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όταν την παίρνει για λογαριασμό καναλιού ή εφημερίδας των γνωστών ολίγων Ελλήνων εκδοτών, είναι εκ των προτέρων σε θέση τουλάχιστον εξίσου ευάλωτη. Σε κάθε...
ερώτηση «Είστε ναζιστής;» η πληρωμένη απάντηση είναι «Εσύ γιατί δεν μιλάς για το αφεντικό σου;». Ισοπαλία, μπορεί και διπλό (στα μάτια του κοινού πάντα, όχι στον κόσμο των πλατωνικών ιδεών).

Για να πούμε και τίποτα άβολο, άπαξ και μια νεοναζιστική συμμορία έχει τόση πέραση σε κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει ο καταπληκτικός και ανεπίληπτα δημοκρατικός εκείνος τρόπος αντιμετώπισής της: η δημοκρατία ούτως ή άλλως ηττάται ήττα οικτρή.

Για να πούμε και τίποτα καταληκτικό, αν η Χρυσή Αυγή προβάλλεται ως αντισυστημική, αυτό δεν σημαίνει πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να δώσουμε συγχωροχάρτι στο σύστημα, συνομολογώντας πως με όλα του τα τρωτά είναι προτιμότερο από αυτήν. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να πάψεις να έχεις ενδοιασμούς να τα βάλεις εντελώς και ριζικά με το σύστημα, πόσο μάλλον όταν η δική σου ιδεολογία είναι εκείνη που αληθινά προστάζει να τα βάλεις, πόσο μάλλον όταν η δική σου οπτική είναι εκείνη που μπορεί να εξηγήσει πως το πρόβλημα του είναι δομικό και όχι αποτέλεσμα πενήντα «κλεφταράδων» ή οτιδήποτε άλλο σε «αράδων». Αν δεν το κάνεις εγκαίρως θα έχεις μπροστά σου κι ένα πολιτειακό πρόβλημα που θα έχει πλέον καταστεί δημοκρατικά άλυτο, καθώς η (δήθεν) αντιμετώπισή του συστημικού προβλήματος θα έχει νομιμοποιηθεί από την εντολή εκατομμυρίων ελληναράδων.

από το "old boy"
Αράδες Αράδες Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.