Το έργο του Σημίτη

του Απόστολου Διαμαντή

Και εκεί που η Ελλάδα ψυχορραγεί εμφανίστηκε και ο ηθικός αυτουργός του πολιτικού εγκλή-ματος της ελληνικής χρεωκοπίας, ο Σημίτης, να μας δείξει το δρόμο. Ποιος; Ο Σημίτης! Επί της πρωθυπουργίας του οποίου έχουν οργανωθεί και εκτελεστεί τα πιο  ευφάνταστα σχέδια κλοπής του δημοσίου πλούτου.

Μαζί με τον Σημίτη εμφανίστηκαν ταυτοχρόνως, βγήκαν από την αφάνεια δηλαδή και τα ορφανά του, υπουργοί και δημοσιογράφοι, γνωστοί στο πανελλήνιο, οι οποίοι αφού κερδοσκόπησαν  για να σώσουν την Ελλάδα επί αλήστου μνήμης εκσυγχρονισμού, τώρα κάνουν και τον έξυπνο και αποκαλούν όλο τον υπόλοιπο κόσμο λαϊκιστές και προβάλουν την αντιπαθητική εικόνα του αρχηγού τους ως το πρότυπο του μεταπολιτευτικού πρωθυπουργού!

Φυσικά. Πρότυπο είναι.  Οι  υπουργοί του σέρνονται στον Κορυδαλλό, στα δικαστήρια της Ζήμενς και στα Ειδικά Δικαστήρια, για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα, για μίζες, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για προμήθειες βλαπτικές για το δημόσιο, για δωροδοκία και για ό,τι γενικώς μπορεί να φανταστεί κανείς. ΤΊ είναι όμως ένας πρωθυπουργός , όταν οι υπουργοί του και τα στελέχη του γραφείου του μπαίνουν στη φυλακή; Τουλάχιστον ανίκανος.

Αν βάλει κανείς τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη, τη λεηλασία της Ελλάδας που την οδήγησε στη...
χρεωκοπία του 2010, δηλαδή τα 50 δις της Ολυμπιάδας που τα έφαγαν οι εργολάβοι, τα 25 δις του χρηματιστηρίου που τα έφαγαν οι  εκσυγχρονιστές χρηματιστές του, τα δις του Άκη, τις μίζες των εξοπλιστικών, τα άπειρα δις της Ζήμενς των γερμανο-ελλήνων εκσυγχρονιστών που γονάτισαν το λαό, και τέλος το έγκλημα της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ και την καταστροφή της βιομηχανίας, της αγροτικής της οικονομίας και τον ανεξέλεγκτο δανεισμό της, μαζί με την παράδοση του Αιγαίου στην γκρίζα τουρκική κυριαρχία, εύκολα μπορεί να κατανοήσει πως η περίοδος Σημίτη ήταν η πιο καταστροφική της διεφθαρμένης μεταπολιτευτικής περιόδου της Ελλάδας.

Το έγκλημα εκείνο, ήρθε να ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, το οποίο παρέδωσε τη χώρα στη δικαιοδοσία των διεθνών τραπεζιτών, παραδίδοντας ταυτόχρονα και την εθνική κυριαρχία και βιάζοντας το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά ταύτα, διαλύθηκε. Ουσιαστικά δεν υφίσταται. Οι ψηφοφόροι του διασκορπίστηκαν, με το μεγαλύτερο μέρος τους να πηγαίνει στον Συριζα. Το θέμα είναι πως το έργο εκείνο, το έργο του σημιτισμού, έρχεται τώρα να ολοκληρώσει ο ίδιος ο Συριζα, που ετοιμάζεται να πουλήσει στους δανειστές και τα αποθέματα λιγνίτη της χώρας, την ενέργεια και αργότερα και το νερό ακόμα ενδεχομένως, αφού ήδη τους έχει παραδώσει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, να το κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτός είναι εκσυγχρονισμός. Γι’ αυτό και νευριάζει ο Σημίτης και τα ορφανά του, με τον Τσίπρα. Σου λένε, εμείς αρχίσαμε το έργο και εμείς πήγαμε φυλακή και έρχεται τώρα από το πουθενά ο Τσίπρας να κάνει αυτά που εμείς σχεδιάσαμε;

Λογικό. Πλην όμως, έχω να πω στον πρωθυπουργό και τους άλλους, που ετοιμάζονται αμέριμνοι να ξεπουλήσουν τα πάντα και να πετάξουν και στα σκουπίδια τους φτωχούς συνταξιούχους, νομίζοντας πως θα έρθει αύριο πρωί- πρωί η χαλάρωση και η ανάπτυξη, πως η πασοκοποίηση του Συριζα δεν θα σταματήσει στην μεταφορά των ψηφοφόρων. Θα συνεχίσει. Θα ολοκληρωθεί πλήρως.

Και θα τελειώσει με μια πανομοιότυπη καμπύλη εκλογικών ποσοστών.

από το «tvxs.gr»


Το έργο του Σημίτη Το έργο του Σημίτη Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.