H Κυπριακή Δημοκρατία εγκλωβισμένη σε μια απαράδεκτη διαδικασία στη Γενεύη!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Δεν θα θέλαμε να προκαταλάβουμε τις όποιες ανακοινώσεις βγουν στο τέλος της σημερινής ημέρας, αλλά ο λαός πολύ σοφά έχει πει ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" αν και στην περίπτωσή μας τα κακά μαντάτα για λύση στο Κυπριακό, έχουν φανεί πολλά χρόνια πριν, από την προεδρεία του "αριστερού" κ. Χριστόφια, για να ολοκληρωθεί από την προεδρεία του "δεξιού" κ. Αναστασιάδη. Και όλες αυτές οι ενέργειές τους, γίνονται μακράν του λαού και ερήμην του.

Στις διαδικασίες που ξεκίνησαν από χθες στη Γενεύη έχουν σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα, αλλά όπως φαίνεται οι σθεναρές φωνές που ακούγονται από πολλές πλευρές σε Κύπρο και Ελλάδα, τουλάχιστον προς το παρόν θα απομακρύνουν το "έγκλημα".

Και πριν μπούμε στην ουσία ας δούμε πως αντιμετώπισαν τον ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας οι έχοντες την ευθύνη των διαπραγματεύσεων.

Μπροστά από όσους συμμετέχουν στη διάσκεψη στη Γενεύη υπάρχουν ταμπέλες που απλώς...
αναφέρουν το όνομα του καθενός με τον τίτλο «εξοχότητα».

Η πρακτική αυτή βάζει τέλος στη συζήτηση για το αν ο κ. Αναστασιάδης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης με επιστολή του στον ΓΓ του ΟΗΕ είχε δηλώσει πως στη Γενεύη βρίσκεται τόσο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Και από ότι φαίνεται δεν τον πολυάκουσαν ή μάλλον είναι σαν να μην άκουσαν καθόλου. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο διεθνής παράγοντας δεν αναγνωρίζει τώρα στις διαδικασίες την ύπαρξη της οντότητας του Κράτους της Κύπρου!!

Σε μια άλλη εξέλιξη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε πως δεν θα λάβει μέρος στη διάσκεψη διαφωνώντας με τη διαδικασία. Εκτός από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, στη δεξίωση που θα γίνει για τη διάσκεψη στη Γενεύη ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν επίσης οι πρόεδροι της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γ. Περδίκης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την ευκαιρία αυτή η προσεχής Ημερίδα για το Κυπριακό που διοργανώνεται από το ΕΠΑΜ και συνεργαζόμενους φορείς (υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις αναρτημένες) έχουν προσκληθεί να παραστούν εκτός από τα προσφυγικά Σωματεία της Κύπρου και οι Πρόεδροι Ελένη Θεοχάρους και Μαρίνος Σιζόπουλος.


H Κυπριακή Δημοκρατία εγκλωβισμένη σε μια απαράδεκτη διαδικασία στη Γενεύη! H Κυπριακή Δημοκρατία εγκλωβισμένη σε μια απαράδεκτη διαδικασία στη Γενεύη! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω ο σουλτανος να μην κάνει υποχώρηση στο εδαφικό, να ζητήσει το 60% του νησιού και έτσι να ματαιωθεί η διάσκεψη.
    Αν και τους έχω ικανούς τους ''δικούς μας'' να το δεχθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.