Ο καλός μπάτσος, ο κακός μπάτσος και η Κούνεβα

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Η Κούνεβα είναι έτσι κι αλλιώς θύμα. Πρώτα από την εγκληματική πράξη σε βάρος της με το βιτριόλι. Και πολύ καλά έκαναν όσοι της συμπαραστάθηκαν έμπρακτα δίνοντας χρήματα για να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Η Κούνεβα όμως γίνεται τώρα δεύτερη φορά θύμα με το διασυρμό της, εξ αιτίας του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ανεξάρτητα τα χρήματα που κατέχει, εφ’ όσον αυτά δεν προέρχονται από κάποια παράνομη και ανήθικη δράση -κι αυτό προσώρας δεν μπορεί να είμαστε απολύτως σίγουροι-, καλώς τα έχει. Και βέβαια «λίγα» κατέχει, αν σκεφτούμε ότι πέραν του ποσού που συγκεντρώθηκε ένεκα αλληλεγγύης στο πρόσωπό της, τα δυόμισι χρόνια που είναι ευρωβουλευτής έχει εισπράξει τουλάχιστον άλλα 650.000 ευρώ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές.

Όμως δεν είχε καμιά δουλειά να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ευρωβουλή. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που την εκμεταλλεύτηκε ασύστολα βάζοντάς την στο ευρωψηφοδέλτιό του, για να αυξήσει την εκλογική του επιρροή, ποντάροντας στον συναισθηματισμό των ανθρώπων. Και τα κατάφερε....

Συνεπώς αυτή είναι η ουσία του θέματος που προέκυψε. Όσο χυδαία είναι η επίθεση που της γίνεται από την δεξιά με αφορμή το «πόθεν έσχες», αλλά όχι μόνον από τη δεξιά, άλλο τόσο χυδαίος...
υπήρξε και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ να την επιλέξει για την ευρωβουλή, ενώ η ακαταλληλότητά της για τη θέση είναι προφανέστατη.

Αφού, πέραν των υπολοίπων, πως θα ήταν δυνατόν για μια άπορη και καταταλαιπωρημένη γυναίκα (αλλά και άνδρας να ήταν το ίδιο κάνει), να υπερασπιστεί με αξιώσεις τα συμφέροντα μιας χώρας που εξ άλλου δεν είναι δική της, ερχόμενη σε αντίθεση με τον ευεργέτη της (το ΣΥΡΙΖΑ); Έτσι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε έναν πειθήνιο υπερασπιστή της πολιτικής του. Έτσι επιλέχθηκε επίσης σήμερα να γίνει στόχος η ίδια. Διότι είναι η πλέον ευάλωτη από όλους. Κι εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα χυδαιολογήσω λέγοντας, ότι την ίδια ποσώς την ενδιαφέρει ο διασυρμός, έχοντας κάνει τις «καβάτζες» της από εκεί που δεν το περίμενε, επειδή μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι.

Τώρα γιατί 175.000 περίπου συμπολίτες μας την επέλεξαν για τη θέση, έχει να κάνει ακριβώς με τον συναισθηματισμό των ανθρώπων και πως αυτός γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επιτήδειους, είτε «δεξιούς», είτε «αριστερούς». Και αυτό το «παιχνιδάκι» παίζεται και τώρα, τόσο από τους επικριτές της, όσο και από τους υπερασπιστές της, έστω άθελά τους -για τους περισσότερους. Το συναίσθημα όλων μας είναι ο στόχος και η Κούνεβα -στη συγκυρία- είναι το ιδανικό μέσο γι' αυτό!

Τέλος, τα περί της κακής «δεξιάς», ή έστω ακροδεξιάς και της καλής «αριστεράς», λυπάμαι αλλά αυτά αποδείχτηκαν δυστυχώς -στην πράξη και πάνω στο «πετσί» μας-, φενάκη για ιδεοληπτικούς και λοβοτομημένους και όσοι προσπαθούν να μας αποδείξουν -μέσω της Κούνεβα και του θέματος που αναδείχθηκε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος από τη ΝΔ, ή αντίστροφα, απλά ματαιοπονούν! Και οι δυο τους -απεδείχθη- ότι παίζουν πολύ καλά το ρόλο του καλού και του κακού μπάτσου των αφεντικών τους εναλλάξ!

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι αρχιτέκτονας και μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ


Ο καλός μπάτσος, ο κακός μπάτσος και η Κούνεβα Ο καλός μπάτσος, ο κακός μπάτσος και η Κούνεβα Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.