Αχ λαγουδάκι, λαγουδάκι ξύλο που θα το φας.

του mitsos175

Λαγός: Εκτός από το γνωστό σε όλους φυτοφάγο θηλαστικό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των λαγιδών, ή μεταφορικά το δειλό, λαγό ονομάζουμε και τον αχυράνθρωπο, τον αβανταδόρο, το μούτρο, που κατ' εντολή λέει και κάνει πράγματα, ώστε να μετρηθούν αντιδράσεις και να διεξαχθούν από αυτές συμπεράσματα. Μέσα στη μηχανορραφία, αντί για το περιβόλι, ο λαγός αυτός θα γίνει με τα κρεμμυδάκια, για να τη γλυτώσει η αλεπού που τον έβαλε.

"Λαγός τη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του", είχε πει κάποτε ο μακαρίτης ο Χαρίλαος Φλωράκης. Αν ζούσε, θα έλεγε ακριβώς το ίδιο, αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως φάρσα. Ένα λούτρινο ζωάκι της Βουλής λοιπόν είχε τη "φαεινή" ιδέα να προτείνει δίδακτρα στα δημόσια σχολεία.

Φυσικά έγινε χαμός, το δούλεμα δίνει και παίρνει, ευτυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί το θεώρησαν....
αστείο, αν το έπαιρναν στα σοβαρά, θα άρχιζε η κυνηγετική περίοδος βουλευτών, υπουργών και άλλων αγρίων θηρίων.

Πάνο, με το "Άγρια Θηρία" εννοώ ηλίθιους νεοφιλελευθέρους, που το παίζουν αριστεροί, όσους μας προκαλούν με τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, μην αρχίσεις τώρα το σαφάρι.

Βέβαια αφού είδαν τι συμβαίνει, ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τα μαζεύει. "Ο τίτλος "προτείνει δίδακτρα…." αποτελεί πλήρη παραποίηση και διαστροφή των απόψεων μου. Όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο των δύο άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στην "ΑΥΓΗ" και στο tvxs.gr, θα αντιληφθούν ότι υπερασπίζομαι τη Δημόσια Παιδεία και την Ελληνική Οικογένεια, που αιμορραγεί για να σπουδάσει τα παιδιά της"...

Ναι, το βλέπω καθημερινά πόσο την προστατεύετε τη Δημόσια Παιδεία. Προστάτες της! Τη βγάλατε στο κλαρί. Της κάνετε ακριβώς τα ίδια που της έκανε κι ο Σαμαράς, αυτά που έκανε στην Υγεία, την Οικονομία, τη Δημοκρατία... Τη ρημάξατε. Αν η Παιδεία ήταν άνθρωπος, θα είσαστε μέσα για το βιασμό, το βασανισμό και το φόνο της.

Να σας τι έγινε; Έγραψε το λαγουδάκι ένα διφορούμενο κείμενο. Οι άλλοι έβγαλαν το θέμα μερικές μέρες μετά. Γιατί όχι αμέσως; Είχαν άλλα μπροστά τους, άλλωστε χθες πήραν εντολή να αρχίσουν να βγάζουν τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτό το έκαναν, για να δουν τι θα πούμε. Προφανώς ο σκοπός τους αυτός είναι, να πληρώνουμε δίδακτρα.
Αλλά δεν θα το κάνουν αμέσως. Θα πουν "δε θα βάλουμε δίδακτρα αλλά θα περικόψουμε κι άλλο από την Εκπαίδευση". Λιγότεροι δάσκαλοι, σχολεία, βιβλία, υλικό... Έτσι με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης" θα περάσουν μέτρα με το μικρότερο κόστος αντίδρασης.
Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε στιφάδο κάποιους λαγούς. Δεν μιλάω κυριολεκτικά Πάνο, μην κάθεσαι στο τραπέζι κρατώντας μαχαιροπήρουνα.

Εννοώ να περάσουμε στην Επίθεση, αρκετά υποχωρήσαμε. Να διεκδικήσουμε περισσότερα για την Παιδεία, την Υγεία, τους Μισθούς και τις Συντάξεις. Όσο υποχωρούμε, τόσο προχωρούν. Απεργίες, πορείες, κάθε μορφή λαϊκής κινητοποίησης που θα αποδοκιμάζει το Μνημόνιο.

Αν και το κάνουν με τρόπο γελοίο, δεν αστειεύονται καθόλου. Τώρα μάλιστα με το Μητσοτάκη έχουν την εφεδρεία για να περάσουν τα πιο άδικα και καταστροφικά μέτρα. Θα αφήσουμε τους γαλάζιους, πράσινους ή πορτοκαλί λαγούς να μας φάνε λάχανο;

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Αχ λαγουδάκι, λαγουδάκι ξύλο που θα το φας. Αχ λαγουδάκι, λαγουδάκι ξύλο που θα το φας. Reviewed by Ανώνυμος on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.