Ο Σόιμπλε ξέρει πάντα τι λέει

Στόχος ο Ευρωστρατός με αφορμή την Ελλάδα -Η ελληνική κυβέρνηση κάνει πολιτι-κή καφενείου στηρίζοντας την Γερμανία.

του Ξενοφώντα Ερμείδη

Όταν ο Σόιμπλε μιλά καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης να του απαντούν με στοιχεία και όχι με εκφράσεις που έχουν βάση την μαντική ιδιότητα και όχι την πραγματικότητα. Ο υπουργός της Γερμανίας έχει αποδειχθεί τα τελευταία 5 χρόνια ως ο μόνος που ξέρει τι λέει είτε μάς αρέσει, είτε όχι. Στην τελευταία του "επίθεση" που έκανε στις ελληνικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανόμενης και της νυν, είπε πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό που η ελληνική κυβέρνηση θέλησε να πετάξει στην αρένα της πολιτικής επικοινωνίας.

Έπαιζαν το παιχνίδι των Βορειοδυτικών επί δεκαετίες

Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν τις Συνθήκες της Ε.Ε κατά όπως συνέφερε αυτές όταν ήταν να πάρουν ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και όπως συνέφερε τους εντολείς τους που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες όταν ήθελαν μέσα από κάθε πρόβλημα να ασκούν ιμπεριαλιστική....
πολιτική σε κράτη της Ε.Ε που ήταν οικονομικά αδύναμα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές αποφάσεις που έπαιρναν. Όταν ο κ. Σόιμπλε λέει ότι η Αθήνα εδώ και χρόνια αγνοεί τους κανόνες της Ε.Ε στο μεταναστευτικό δεν λέει κανένα απολύτως ψέμα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις εφόσον ήθελαν να είναι στην Ε.Ε έπρεπε να είναι πολύ αυστηρές στο θέμα του ασύλου ή να ασκήσουν βέτο στις απαιτήσεις των άλλων χωρών πριν υπογράψουν Συμφωνίες τύπου Δουβλίνου. Είναι επίσης γνωστό ότι οι συνθήκες εγκατάστασης των μεταναστών στην Ελλάδα είναι άθλιες σε σημείο που να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Βέβαια, η μη τήρηση των κανόνων από τις ελληνικές κυβερνήσεις ήταν γνωστές και σιγοντάρονταν από τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε. Ήθελαν το θέμα να φτάσει στο αδιέξοδο που έφτασε γιατί ο στόχος ήταν αλλού και η ανθρώπινη εξαθλίωση ήταν η σκάλα που πάνω της θα ανέβαιναν τα κρυφά μέχρι χθες σχέδια για Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, για καταστρατήγηση των εθνικών συνόρων και βέβαια για τον Ευρωστρατό που φτάνει με ταχύτατους ρυθμούς ειδικά μετά το "τρομοκρατικό χτύπημα" στο Παρίσι.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν παράδεισος για τους μετανάστες, όπως θέλει να λέει η σημερινή κυβέρνηση. Ελάχιστοι μετανάστες ήθελαν και θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αφού ο δικός τους παράδεισος είναι οι Βορειοδυτικές χώρες της Ευρώπης που τους προσφέρουν τα υλικά αγαθά για τα οποία αποχωρίστηκαν τις πατρίδες τους.

Η ευαισθησία των Ελλήνων απέναντι σε μετανάστες και πρόσφατα σε πρόσφυγες δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας. Άλλωστε δεν πέρασε χρόνος από την αφ' υψηλού αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα με την αρμόδια υπουργό να δηλώνει δημοσίως ότι "οι πρόσφυγες λιάζονται απλωμένοι σε πλατείες" και ότι είναι τουριστικό αξιοθέατο σε νησιά του Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται σε χαρτόκουτα στον δρόμο. Καμία σοβαρή πολιτική απόφαση στην λύση του προβλήματος για το μεταναστευτικό δεν πάρθηκε από καμία ελληνική κυβέρνηση. Αντιθέτως υιοθετούν προτάσεις των Βορείων χωρών όπως να στήνουν φράκτη στον Έβρο ή να στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες, τα οποία δεν πληρούν τις συνθήκες ανθρώπινης αντιμετώπισης.  Το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν σύσσωμοι οι αρχηγοί των ελληνικών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων δήλωσαν ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να φυλάει τα σύνορά της και πρότειναν από κοινού την δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής λίγες ημέρες πριν η Κομισιόν ανακοινώσει την δημιουργία τους επισήμως.

Η Γεροβασίλη θα απαντήσει για τον Ευρωστρατό;

Το θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού που δημιουργήθηκε από τους πολέμους που κηρύσσουν ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αγγλία σε χώρες της Ανατολής και της Βορείου Αφρικής τις τελευταίες δεκαετίες ήταν για την Ε.Ε η καλύτερη αφορμή για την τελειωτική λύση που θα δινόταν στην εθνική κυριαρχία όλων των κρατών-μελών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Γεροβασίλη θέλοντας να στρέψει την κουβέντα ότι ο Σόιμπλε πολεμά την Ελλάδα για "δικούς του εσωκομματικούς λόγους" κάνοντας την Πυθία,  δεν είπε κουβέντα για την σημαντικότερη δήλωση που έκανε ο Γερμανός υπουργός τα τελευταία χρόνια που έχει πάρει πάνω του όλο το παιχνίδι της αλλαγής της Ε.Ε σε μια Ομοσπονδία Κρατών. Δήλωσε ο κ. Σόιμπλε: "Τελικά ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός. Οι πόροι που δαπανούμε για 28 εθνικούς στρατούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από κοινού".

Εδώ δεν χωρούν εσωκομματικοί λόγοι για τον κ. Σόιμπλε, αντιθέτως συνάδει η άποψη του με την άποψη και της ελληνικής κυβέρνησης ότι είμαστε Ευρωπαϊκός Λαός, μιας μεγάλης πατρίδας που λέγεται Ευρώπη ή ακόμα πιο αμερικάνικα "μια Ευρωπαϊκή Πολιτεία" που ξεστόμισε μέσα στην Βουλή ο κ. Θεοδωράκης του Ποταμιού.

Όποιος παρακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν λέει κάτι το οποίο δεν πραγματοποιείται λίγους μήνες αργότερα. Ήταν ο πρώτος που μίλησε για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ήταν ο πρώτος που μίλησε ότι η Ελλάδα θα μπει σε τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο πρώτος που μίλησε για capital controls αν δεν θέλουμε μία χρεοκοπία της χώρας και βέβαια είναι αυτός που κατάφερε μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης να ελέγχει όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας που είναι προς πώληση και με την ιδέα του για Γενική Γραμματεία Εσόδων ανεξάρτητη από τις ελληνικές κυβερνήσεις να έχει στα χέρια του την διοίκηση όλου του δημόσιου χρήματος που εισπράττουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας μέσω έμμεσων και άμεσων φόρων.

Ο κ. Σόιμπλε στην κατάλληλη στιγμή είπε την μαγική κουβέντα που όλοι περιμέναμε για να καταλάβουμε γιατί τόσες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν στο Αιγαίο και γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν τήρησε, εφόσον υπέγραψε, τις Συνθήκες Δουβλίνου. Κανείς δεν ξεχνά επίσης την δήλωση του κ. Τσίπρα προς τον Τούρκο ομόλογό του ότι "ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε". Την λύση στην οικονομία των πολεμικών εξοπλισμών την δίνει ο κ. Σόιμπλε στην νυν ελληνική κυβέρνηση. Κοινό ταμείο εξοπλιστικών προγραμμάτων ενός Ευρωστρατού με κοινή κυριαρχία επί όλων των εδαφών των κρατών-μελών της Ε.Ε και βέβαια κοινά σύνορα για όλους διότι η Συμφωνία Σένγκεν, από την οποία απειλείται συνεχώς η Ελλάδα με έξοδό της από αυτή, δεν υπεγράφη από τις ελληνικές κυβερνήσεις για κανέναν άλλο λόγο παρά για όσα υπονόησε ο κ. Σόιμπλε: Μόνο με την φύλαξη μέσω Ευρωστρατού των κοινών εσωτερικών συνόρων μπορεί η Ε.Ε να έχει ανοιχτά εσωτερικά σύνορα αν θέλουμε να είμαστε ένας ευρωπαϊκός λαός.

Ακόμα και οι κινήσεις ύψωσης φρακτών στα εσωτερικά σύνορα κρατών της ανατολικής Ευρώπης δεν είναι τίποτε παραπάνω από κινήσεις του σχεδίου της Γερμανίας και της Κομισιόν για έναν τρόμο ναζισμού και απομόνωσης που κινδυνεύουν να οδηγηθούν χώρες της Ε.Ε αν δεν υπάρχει ένα κοινό στρατιωτικό όργανο που να ελέγχει τις κάθε είδους εισροές εντός των μέχρι σήμερα εθνικών συνόρων. Μόνο οι εξωτερικοί φράκτες θα μείνουν κι αυτό διότι θα βοηθήσουν στην φύλαξη της Ε.Ε από τους νέους εχθρούς που η ίδια θα δημιουργεί για να μπορεί ένας Ευρωστρατός να αποκρούει με την σύμφωνη γνώμη των τρομοκρατημένων Ευρωπαίων πολιτών.

από το «Στον Τοίχο»


Ο Σόιμπλε ξέρει πάντα τι λέει Ο Σόιμπλε ξέρει πάντα τι λέει Reviewed by Ανώνυμος on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.