Αποκαλύπτεται η παγίδα που στήνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα… Για να αποφύγουν νέο haircut στο ελληνικό χρέος αντιπροτείνουν νέο δάνειο και διευκολύνσεις στο χρέος

Σχόλιο: Η παγίδευση ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Ο γόρδιος δεσμός του χρέους δεν λύνεται με νέα δάνεια, haircut και πράσινα άλογα. Τρία χρόνια επανάληψης του ίδιου «έργου» και ακόμα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. 
Η μόνη λύση: Εδώ και τώρα άρνηση αναγνώρισης και μονομερής διαγραφή του χρέους σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο με ταυτόχρονη αποχώρηση από την ευρωζώνη κι άσ’ τους να «κουρεύονται».

Παραπλανούν για ακόμη μία φορά τους ψηφοφόρους

Τελικά η γερμανική κυβέρνηση δεν άργησε και πολύ να αποκαλυφθεί... Ήδη έριξε τα πρώτα δίχτυα της παγίδας που ετοιμάζει για την Ελλάδα, ώστε να αποφύγει το haircut στο ελληνικό χρέος. Και αυτή δεν είναι άλλη από μία αντιπρόταση που περιλαμβάνει το τρίτο κατά σειρά  δάνειο και διευκολύνσεις στο χρέος.

Την ώρα που ασχολούνται όλοι με το αν θα υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, σε ανύποπτο χρόνο, σε μία προεκλογική του ομιλία, προτείνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, αποκλείοντας νέο haircut.

Με άλλα λόγια, ενώ παραδέχεται στην ουσία ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο πρέπει...
να καλυφθεί, απορρίπτει νέο haircut, αφού σε μία τέτοια περίπτωση το κόστος για τη Γερμανία, η οποία κατέχει μεγάλο μέρος του χρέους, είναι μεγάλο. Μάλιστα, η παγίδα του έχει και έτερο στόχο: Να αποπροσανατολίσει το εκλογικό σώμα που βλέπει να διεξάγεται ένας διάλογος για το ελληνικό haircut χωρίς αντιπρόταση. Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί θα προτιμήσουν να δώσουν περισσότερα χρήματα, που στην προκειμένη περίπτωση υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ, παρά να χάσουν αυτά που έχουν ήδη δώσει.

Έτσι ο Schaeuble παραβλέπει τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ρίχνει την παγίδα του. Δηλαδή υποβάλλει τη χώρα σε νέο δανεισμό, εγκλωβίζοντας την σε μία μακροπρόθεσμη και επίπονη διαδικασία εξυπηρέτησης του, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι αν το χρέος δεν μειωθεί κατά 40% ή 100 δισεκ. ευρώ με μαθηματική ακρίβεια θα χρεοκοπήσει και η χρεοκοπία θα είναι πραγματική όχι βαθμολογική των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor’s, Moody’s και Fitch.

Το www.bankingnews.gr εδώ και πάρα πολλές ημέρες έχει επιστήσει την προσοχή για τη γερμανική παγίδα. Η Γερμανία προωθεί την λύση του νέου δανείου προς την Ελλάδα καλύπτοντας μια αντικειμενική ανάγκη της χώρας που είναι τα νέα κεφάλαια αλλά η πρόταση αυτή μπλοκάρει τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το haircut.

Άλλωστε, πληθώρα ινστιτούτων σκέψεων αναφέρουν ότι τα σχέδια για νέο δάνειο τουλάχιστον 25 δισεκ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μετά τα μέσα του 2014 ενδεχομένως να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα καθώς μπορεί να μπλοκάρουν τον μεγάλο στόχο που είναι το νέο haircut 40% στο ελληνικό χρέος.

Στο δυσμενές σενάριο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει βίαια και άναρχα, η κοινωνία θα ξεσηκωθεί λόγω της διάχυσης της φτώχειας και το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει λόγω αδιεξόδου.

Η Ελλάδα με 317 δισεκ. ευρώ χρέος είναι εκ των πραγμάτων με την πλάτη στον τοίχο.  Το χρέος είναι μη βιώσιμο, μη εξυπηρετήσιμο, η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο.  Για να αποτραπούν όλα αυτά το βασικό είναι να μειωθεί δραστικά το μη εξυπηρετούμενο χρέος.

από το «www.bankingnews.gr»

Αποκαλύπτεται η παγίδα που στήνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα… Για να αποφύγουν νέο haircut στο ελληνικό χρέος αντιπροτείνουν νέο δάνειο και διευκολύνσεις στο χρέος Αποκαλύπτεται η παγίδα που στήνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα… Για να αποφύγουν νέο haircut στο ελληνικό χρέος αντιπροτείνουν νέο δάνειο και διευκολύνσεις στο χρέος Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.