Τελεσίγραφο εκτέλεσης και διάλυσης της Κύπρου!

kypros-simaia
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ε.Ε. ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ EΛΕΟΣ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΞΩΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!
Τελεσίγραφο έστειλε τη Δευτέρα το Eurogroup στη Λευκωσία, προειδοποιώ-ντας την κυπριακή κυβέρνηση ότι εάν δεν συναινέσει εντός μιας βδομάδας στη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ιδιωτικό οίκο, τότε δεν μπορεί να υπάρξει Μνημόνιο.
Την ανακοίνωση για τον ιδιωτικό οίκο αξιολόγησης αλλά και για το χρονικό πλαίσιο μιας βδομάδαςπου παρέχεται προς τη Λευκωσία και την τρόικα, για να καταλήξουν στους «όρους της αξιολόγησης», έκανε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ολλανδός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Eurogroup έκρινε ως απαραίτητο «να γίνει όχι μόνο αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και της εφαρμογής του», αναφορικά με την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή δήλωσε σήμερα Τρίτη πως οι όροι εντολής που....
θα συμφωνηθούν με τον ιδιωτικό οργανισμό που θα διενεργήσει την αξιολόγηση του νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς και της εφαρμογής του, θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Κύπρου.
Όπως ανέφερε, η συζήτηση για την Κύπρο στη χθεσινή σύνοδο αφορούσε μόνο το αίτημα κάποιων χωρών-μελών για τις ενέργειες που γίνονται από κυπριακής πλευράς όσον αφορά την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο κ. Σιαρλή είπε ότι έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ομάδας εργασίας του Eurogroup αναφορικά με το αίτημα για διορισμό κάποιου ιδιωτικού οργανισμού, όπως για παράδειγμα ενός μεγάλου ελεγκτικού οίκου, με συγκεκριμένους όρους εντολής για να εξετάσει την πρακτική εφαρμογή των νομοθεσιών που αφορούν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Κύπρο.
Ο κ. Σιαρλή είπε πως όταν πήρε το λόγο επανέλαβε ότι η κυπριακή πλευρά είναι πρόθυμη να ξανακαλέσει άμεσα διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Mοneyval και το FATF(Financial Action Task Force), που είναι εντεταλμένοι να κάνουν τέτοια έρευνα, για να επικαιροποιήσουν τις εκθέσεις τους όπως επίσης και να διευρύνουν τους όρους εντολής τους, όπου χρειάζεται, ώστε να βεβαιωθεί ότι οι νομοθεσίες υλοποιούνται και στην πράξη.
Πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή επιχείρησε να προβάλει κάποιες ενστάσεις και ζήτησε από το Eurogroup η αξιολόγηση να γίνει από συντεταγμένα όργανα της ΕΕ ή του ΔΝΤ.
Ωστόσο, ο κ. Σιαρλή δέχθηκε σκληρή επίθεση από το Eurogroup, το οποίο έθεσε τη διεξαγωγή της έρευνας από ιδιωτική εταιρεία ως «προαπαιτούμενο» για τη συνομολόγηση του κυπριακού Μνημονίου.
Η ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)
Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι ο βαθύτερος στόχος της έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, το οποίο υποκινεί κυρίως η Γερμανική πλευρά, δεν έχει σχέση με την εξυγίανση αλλά με την ενοχοποίηση γενικώς και συλλήβδην της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου, την πλήρη διάλυση του χρηματοπιστωτικού τομέα της και την τελική παράδοσή του σε μεγάλα ξένα χρηματιστικά συμφέροντα (ενώ θα έπρεπε να περάσει στα χέρια του Κυπριακού δημοσίου), την βίαιη και άμεση προώθηση σειράς λεγόμενων «διαρθρωτικών» αλλαγών στην κυπριακή οικονομία που θα επιφέρουν συνθήκες καταστροφικού «σοκ» και φυσικά τη διατάραξη τωνπαραδοσιακών σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία!
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι όλα τούτα θα προωθήσουν, στο πλαίσιο της συνυπογραφής ενός άγριου μνημονίου, την πλήρη διάλυση και καταστροφική υποδούλωση της Κυπριακής οικονομίας, στο όνομα, τάχα, του εκσυγχρονισμού της, ενώ θα έχουν ως παράπλευρο αποτέλεσμα την πλήρη οικοπεδοποίηση της Κύπρου απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο θα φαντάζει, σε συνθήκες οικονομικής ερημοποίησης της Κύπρου, ως το μόνο, δήθεν, καταφύγιο ασφαλείας της και ως η μόνη χώρα που μπορεί, υποτίθεταινα εγγυηθεί στην Κύπρο την άντληση υδρογονανθράκων ως ύστατης πηγής κάποιων «εσόδων» για την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ό,τι δεν μπόρεσαν να επιτύχουν στην Κύπρο με το σχέδιο Ανάν, επιχειρούν οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να το καταφέρουν με την «νέα μνημονιακή αποικιοποίηση» της Κύπρου.
Αυτή η νέα «αποικιοποίηση» της Κύπρου θα επιφέρει ακόμα πιο τραγικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η τελευταία, λόγω και των Κυπριακών εξελίξεων θα συμπαρασυρθεί και θα μεταλλαχθεί ακόμα περισσότερο σε ανοχύρωτη οικονομική «μπανανία» αλλά και πιόνι του «στρατηγικού άξονα» Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα, ως μοχλού των πολεμικών τυχοδιωκτισμών του Τελ-Αβίβ και συνολικά του αμερικανοευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού μπλοκ.
Τελεσίγραφο εκτέλεσης και διάλυσης της Κύπρου! Τελεσίγραφο εκτέλεσης και διάλυσης της Κύπρου! Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.