Η Ελλάδα δεν είναι σε μονόδρομο. Υπάρχει διέξοδος!

του Δημήτρη Κυπριώτη

Οι Έλληνες εξαντλήθηκαν πλέον να ‘’βομβαρδίζονται’’ από τις πανάθλιες ειδήσεις που τους σερβίρουν καθημερινά οι κυβερνητικοί παπαγάλοι των δωσίλογων ΜΜΕ, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι τάχα η χώρα για να σωθεί από την οικονομική κρίση που τη μαστίζει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί αυτόν το μονόδρομο που της χάραξε η τρόικα!

Το μήνυμα αυτό που θέλουν να μας το κάνουν βίωμα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μοναδικός του στόχος είναι η κατατρομοκράτηση των Ελλήνων και η αποθάρρυνση του Λαού από κάθε διεκδίκηση και αγώνα, ώστε οι λεγόμενοι και κυβερνώντες, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο που τους έχουν αναθέσει.

Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, βρίσκεται πραγματικά σε  έναν πόλεμο και τελεί κάτω από οικονομική κατοχή. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δίνουν αγώνα επιβίωσης, παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, για τη  δημοκρατία. Βέβαια κανείς δεν μας μίλησε για τον εχθρό, για να ξέρουμε και εμείς πώς να τον αντιμετωπίσουμε, όμως μέρα τη...
μέρα τα πάντα φανερώνονται ακόμα και στους περισσότερο ανυποψίαστους, αφού ο χρόνος φανερώνει τους πάντες και τα πάντα. Και τώρα, οι περισσότεροι ξέρουμε και ποιος μας πολεμά και το γιατί. Είναι τα ξένα κεφάλια, οι δήθεν άγνωστες αγορές όπως μας τις περιέγραφαν, οι δάνειες δυνάμεις όπως τις χαρακτήριζε και ο ‘’άνθρωπος με το κανό’’ και όλοι αυτοί μαζί, για να υφαρπάξουν ότι έχουμε και δεν έχουμε σαν Χώρα και σαν Λαός.

Τι κάνουμε για να σταματήσουμε τον αφανισμό μας;

Το θέμα λοιπόν είναι πως αντιμετωπίζονται όλοι αυτοί  οι ‘’διάβολοι’’; Υπάρχει τρόπος ή θα αποδεχθούμε και εμείς τη θεωρία του ‘’μονόδρομου’’; Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία απάντηση, όπως την προωθούμε ως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο βασανιστικό ερώτημα ‘’τι κάνουμε για να σταματήσουμε τον αφανισμό μας’’, χωρίς να περιμένουμε ούτε τον από μηχανής θεό, ούτε κανέναν Μεσσία, γιατί από εκεί είναι σίγουρο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα απολύτως.!

Η απάντηση με 5 βήματα

1.   Πρώτο βήμα.

Ανατροπή του καθεστώτος κηδεμονίας που έχει επιβληθεί στη χώρα από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, αφού αυτό το καθεστώς έχει σαν κύριο ή μοναδικό θα λέγαμε στόχο, τη διαιώνιση της υπερχρέωσης προς όφελος των διεθνών κερδοσκόπων και δανειστών. Η κηδεμονία ως καθεστώς όπου και αν επιβλήθηκε, άφησε πίσω της ερείπια.

  1. Δεύτερο βήμα.
Το Ελληνικό  κράτος οφείλει να προχωρήσει σε άμεση στάση πληρωμών, για να μπορέσουν να διασωθούν, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, οι  πόροι που μπορούν ακόμη και τώρα  να διασωθούν, πριν οδηγηθούν και αυτοί σε πληρωμές νέων δανείων.
Σημ1: Η παύση πληρωμών δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης, όπως διακηρύττει  με κάθε επισημότητα η μαύρη  προπαγάνδα. Άλλωστε την επιλεκτική  πτώχευση δεν πρέπει να  ξεχνάμε ποιοι μας την έφεραν.
Σημ.2:  Πτώχευση σημαίνει ότι μια χώρα δεν μπορεί να πληρώσει τους δανειστές της με ρευστό χρήμα, οπότε δίνεται  η δυνατότητα στους δανειστές να πληρωθούν σε είδος, με κατάσχεση και δήμευση περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Σημ.3: Μια  χώρα προχωρά σε μονομερή παύση πληρωμών  για να μην της επιβληθεί ή να μην αναγκαστεί  από τις αγορές η χώρα να κηρύξει πτώχευση.
Σημ.4: Η  μονομερής παύση πληρωμών βάζει σε προτεραιότητα υψίστης σημασίας την ανάγκη η χώρα και ο λαός της να σταθούν στα πόδια τους, ώστε να γλυτώσουν από τον αφανισμό και την εξαθλίωση.

  1. Τρίτο βήμα.
Εθνικοποίηση της ΤτΕ και των άλλων μεγάλων τραπεζών, για να μπορέσει να χτυπηθεί το κύκλωμα της χρηματοπιστωτικής τοκογλυφίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την αφαίμαξη που έχουν υποστεί από τις τράπεζες, αφού θα μπορέσει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεογράφων  που κρατάνε  στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες.

  1. Τέταρτο βήμα.
Άμεση επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίου, για να σταματήσει η φυγή του στο εξωτερικό, που αποτελεί τη μεγάλη αιμορραγούσα πληγή  για την ελληνική οικονομία.

  1. Πέμπτο βήμα.
    Έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΟΝΕ, αφού το ευρώ είναι  το μόνο μέσο εκβιασμού
    προς τη χώρα, που έχει μάλιστα αποδειχθεί μέχρι και σήμερα αποτελεσματικό. Εκτός ευρώ 
    όλες οι απειλές είναι μόνο λόγια.

Πως μπορεί όμως να επιτύχει μια τέτοια πορεία;

Για να προχωρήσει βέβαια και να ευδοκιμήσει μία τέτοια πορεία απαιτείται πρώτα και πάνω από όλα Πολιτική Βούληση και υπεύθυνη κυβέρνηση που να προτάσσει πάνω από όλα το καλό της χώρας και την πρόοδο του Λαού της.

Μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις που έχουν διαχειριστεί την κατάσταση, εκτός από την απίστευτη υποτέλεια που έχουν επιδείξει αποδεχόμενες από την τρόικα ότι τους προτείνει χωρίς καμία απολύτως αντίσταση, αγωνίζονται επίσης και με πάθος για να αποκαταστήσουν, όπως λένε, την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές!

Αν όμως μία κυβέρνηση προερχόμενη από τον ίδιο το Λαό, αντίθετα με την παραπάνω πρακτική, έβγαινε καθαρά και με τόλμη ζητούσε από τον Ελληνικό Λαό τη συμπαράστασή  και τη μαχητική του στήριξη, ενάντια στους εκβιασμούς των διεθνών τοκογλύφων  και σε όλους αυτούς που απεργάζονται την εξαθλίωση της Χώρας, τότε είναι σίγουρο ότι σήμερα θα μιλούσαμε από πολύ διαφορετική βάση και δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα και οι Έλληνες στην παρούσα οικτρή κατάσταση.  

Σε μια κατάσταση δηλαδή που την ευθύνη αποκλειστικά την έχουν οι ασκούμενες πολιτικές  υποτέλειας και  δωσιλογισμού!

Δ. Κυπριώτης
Μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ
Δημοσιεύτηκε στην εφημ. ''Το χωνί''
Η Ελλάδα δεν είναι σε μονόδρομο. Υπάρχει διέξοδος! Η Ελλάδα δεν είναι σε μονόδρομο. Υπάρχει διέξοδος! Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.