Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή:

Στην Αθήνα την Τρίτη η Άγκελα Μέρκελ
(ρεπορτάζ από το tvxs.gr) Την Αθήνα θα επισκεφτεί - για πρώτη φορά - την ερχόμενη Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της. Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και ενώ οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα, αναβολή που αποδίδεται στη μη ολοκλήρωση μέχρι τότε της έκθεσης της τρόικας. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ θέτει θέμα για την καταβολή της επόμενης δόσης εφόσον το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου θα είναι μια «επίσκεψη εργασίας» στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα ζητήματα της «κατάστασης στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και διεθνή θέματα, όπως και οι διμερείς σχέσεις», σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ο ίδιος αναγνώρισε πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και τόνισε πως το Βερολίνο θέλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες.

Η Μέρκελ μεταβαίνει στην Αθήνα μία ημέρα μετά το Eurogroup, όπου σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα οι εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα........

Πρέπει να της δείξουμε την απέραντη αγάπη μας. Δεν νομίζετε ότι την αξίζει;
Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή: Ετοιμαστείτε για την Υποδοχή: Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2012 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.